'Straks reclame in WhatsApp'

Geniet nog maar even van het zorgeloos WhatsAppen, want binnenkort is het allemaal voorgoed gedaan. Moederbedrijf Facebook onderzoekt namelijk hoe ze eindelijk eens geld kunnen verdienen aan de populaire app. En de kans is groot dat ze je dadelijk reclame gaan voorschotelen als je aan het WhatsAppen bent.

Een hoge ome bij Facebook zegt dat ze je eerst geld uit de zak willen kloppen door je gesponsorde content op te dringen via Facebook Messenger. Hierna zal WhatsApp 'bepaalde elementen' hiervan overnemen. "We willen niet overal advertenties plaatsen, we willen niet dat je het gevoel hebt dat je wordt overvallen door reclames en dingen", zegt topman David Marcus volgens Tweakers aan zakenkrant The Wall Street Journal.

Hoewel het sociale netwerk nog niet wil vertellen hoe ze geld willen verdienen aan WhatsApp, komen we er waarschijnlijk toch niet onderuit om advertenties te zien. WhatsApp-oprichter Jan Koum zal daar natuurlijk sterk op tegen zijn. Destijds nam hij het motto No Ads, No Games, No Gimmicks aan, bij het oprichten van de chatdienst.