Djokovic trekt zich terug op Roland Garros, Sinner en Alcaraz in halve finales

Voor tennisser Novak Djokovic is Roland Garros 2024 voorbij: de Servische nummer één van de wereld heeft een knieblessure opgelopen en zal woensdag verstek moeten laten gaan in de kwartfinales. De als zevende geplaatste Noor Casper Ruud is daardoor zeker van een plek bij de laatste vier.

Door het uitvallen van Djokovic is Jannik Sinner nu ook zeker van een historische eerste plek op de wereldranglijst, wat geen enkele Italiaanse man of vrouw ooit eerder lukte. Sinner, als tweede geplaatst, speelde in de kwartfinales tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (10), die alleen in de derde set serieus partij wist te bieden: 6-2, 6-4, 7-6 (3).

In de halve finales neemt de Süd-Tiroler het op tegen de als derde geplaatste Spanjaard Carlos Alcaraz. Hij klopte de Griek Stefanos Tsitsipas (9), de verliezend finalist van drie jaar geleden, in een kwartfinale die ook nooit écht serieus wist te ontbranden: 6-3, 7-6 (3), 6-4.

Woensdag wordt de enige overgebleven kwartfinale gespeeld, waarin de Duitser Alexander Zverev (4) het opneemt tegen de Australiër Alex de Minaur (11).