Biatlete Braisaz maakt perfecte World Cup-week af met drie uit drie, Bø wint weer

In het altijd fraaie Lenzerheide in Zwitserland is zondag de eerste World Cup-week in het biatlon op die locatie afgesloten. Na een mooie week, geholpen door prachtige omstandigheden, sloot men in Lenzerheide af met de massastarts, de eersten van het seizoen.

Vrouwen
De Française Julia Simon was rap op de ski's: na de twee liggende schietbeurten had ze één misser, maar alsnog lag ze aan de leiding, waarna landgenotes Justine Braisaz-Bouchet en Sophie Chauveau, Tuuli Tomingas uit Estland en de Noorse Juni Arnekleiv richting schietbeurt drie de aansluiting vonden.

In die derde schietbeurt haakte Simon met twee missers af, terwijl Braisaz met foutloos schieten een gat sloeg. De Française schoot ook bij de vierde schietbeurt foutloos, maar had wel een achtervolgster: de Zweedse Elvira Öberg kwam ondanks twee missers nog in de buurt, maar Braisaz-Bouchet completeerde haar perfecte weekeinde met haar derde zege in drie wedstrijden. Elvira Öberg finishte op vijf seconden als tweede, terwijl haar zus Hanna Öberg met eveneens twee missers vijf seconden later op plek drie finishte.

Mannen
Emilien Jacquelin had er zin in: de Fransman begon met tien treffers in liggende positie en was dusdanig snel op de ski's dat hij een voorsprong van zo'n vijftien seconden pakte op een groepje met grotendeels Noorse achtervolgers, maar die hadden de aansluiting gevonden bij de derde schietbeurt.

In die schietbeurt liet Jacquelin één schijf staan, waarna hij zich niet meer voorin wist te melden. Tarjei Bø nam er de leiding over, samen met landgenoten Johannes Dale-Skjevdal, Vebjørn Sørum en Johannes Thingnes Bø. Die moest een gat dichten na een misser, maar in de laatste schietbeurt was hij de enige van de koplopers die álles raakte. Johannes Thingnes Bø pakte zo de leiding, de razendsnelle Dale-Skjevdal verwees Tarjei Bø naar de derde plek, dus het werd een geheel Noors podium.