Riiber domineert als vanouds op noordse combinatie Ruka

In het Finse Ruka is zaterdag de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen op de noordse combinatie afgewerkt. Na het nieuwe compacte format van vrijdag was het zaterdag tijd voor de reguliere wedstrijd, waarbij de punten bij het schansspringen werden omgezet naar seconden voor het langlaufen.

Zoals wel vaker was Jarl Magnus Riiber de beste op de schans en de Noor sprong weer een grote voorsprong bij elkaar: met 32 seconden achterstand bleef alleen de Oostenrijker Johannes Lamparter binnen een minuut. De Duitser Terence Weber mocht na 1:10 minuten beginnen met langlaufen, gevolgd door de rappe Noor Jørgen Gråbak op 1:34 minuten. Stefan Rettenegger uit Oostenrijk (+1:39) was verder de enige die wellicht nog een klein kansje op het podium leek te hebben.

Op de langlaufski's kwam Riiber zoals verwacht bepaald niet in de problemen, terwijl Lamparter zijn wedstrijd in zijn eentje afwerkte en Gråbak zich in rap tempo opwerkte naar een eveneens eenzame derde plek. Daar bleef het ook bij: Riiber won, Lamparter werd op 53 seconden tweede en Gråbak bolde nog een ruime halve minuut later over de meet, op zijn beurt weer een halve minuut voor Rettenegger.