Brundle: "Mercedes moet gewoon de rijhoogte aanpassen"

Velen zagen Lewis Hamilton na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan met moeite uit zijn W13 klimmen. De Brit klaagde tijdens de wedstrijd steen en been over fysieke klachten en greep na het uitstappen zichtbaar naar zijn rug. Martin Brundle denkt niet dat de zevenvoudig wereldkampioen zich aanstelde, maar stelt ook dat Mercedes een politiek spel speelt om een reglementsverandering af te dwingen.

"De coureurs zitten ontzettend laag in de wagen en de rug krijgt het aardig te verduren als de bolide de grond raakt. Ik wil het klagen van Hamilton niet bagatelliseren, want het zag er pijnlijk uit. Het had me echter verrast als hij hierdoor een race moest missen", is Brundle van mening. 

Hoewel de co-commentator van Sky Sports dus niet gelooft dat Hamilton een toneelstuk opvoerde, is hij wel van mening dat Mercedes hiermee hoopt de Formule 1 onder druk te zetten om de zaken te veranderen. Het team uit Brackley wordt het meest geplaagd door porpoising en heeft baat bij een reglementsverandering: "Ik denk ook dat het team het hard speelt. Ze zien de regels graag veranderen. Sommige wagens hobbelen nog een beetje en sommigen helemaal niet meer. De Mercedes is wat dat betreft echt een slechte wagen. De andere teams vinden dan ook dat het een probleem is van Mercedes, niet van de Formule 1".

De oplossing? Als het aan Brundle ligt, is het simpel: "Om het probleem te verminderen kunnen ze de rijhoogte aanpassen, maar dat gaat ten koste van de performance, want ze willen de wagen zo laag en zo stijf mogelijk. Ze krijgen het nu in ieder geval niet voor elkaar met een auto die best prima is".

Brundle: "Mercedes moet gewoon de rijhoogte aanpassen" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Brundle: "Mercedes moet gewoon de rijhoogte aanpassen" (Getty Images / Red Bull Content Pool)