Logano wint fraaie NASCAR-race St Louis, Hezemans' tweede race in aantocht

Coureur Loris Hezemans gaat deze week zijn tweede race in de NASCAR Cup Series rijden, waarin hij eerder dit jaar als eerste Nederlander ooit debuteerde. Zondagavond rijdt hij op de Sonoma Raceway, Ziggo Sport is er vanaf 22.00 uur live bij. Eerst kijken we nog even terug op de vorige race, want voor het eerst streek het hoogste NASCAR-niveau neer op de WWT Raceway in St Louis.

De poleposition was voor Chase Briscoe, met Austin Cindric naast hem en Christopher Bell met Tyler Reddick op de tweede plek. Halverwege stage één moest Briscoe afhaken met een lekke band, waardoor Cindric de stagewinst kon pakken, voor Ryan Blaney en Reddick.

Na de herstart nam Blaney de leiding, terwijl Denny Hamlin kort daarachter door Ross Chastain de muur in werd getikt: caution. Vervolgens pakte Kyle Busch de touwtjes in handen, tot Blaney vanaf plek drie met een klapband de muur raakte en de volgende caution een feit was.

Al snel na de volgende herstart maakte Chastain een volgend slachtoffer: dit keer ging Chase Elliott rond. Gelijk na de herstart kreeg Chastain die deksel op de neus: Elliott tikte hem richting de muur, Hamlin gaf er een paar tellen later nog eens een tik tegenaan.

Door een korte caution wegens een spin van Bubba Wallace kon Kurt Busch de leiding pakken en de veteraan won de tweede stage, voor Martin Truex, Kyle Busch en Kyle Larson. De laatste dik negentig ronden begonnen met Truex en Kyle Busch voorop, gevolgd door Aric Almriola en Bell.

Truex had het allemaal goed in de hand, maar een tik van Reddick tegen de muur zorgde voor een neutralisatie. Bij de pitstops koos niet iedereen voor vier nieuwe banden: Erik Jones pakte met twee nieuwe banden de leiding, Kyle Busch, Logano en Alex Bowman volgden met eveneens twee nieuwe banden.

Ricky Stenhouse zorgde met wat ruzie met de muur voor een korte caution, waarna Logano de leiding pakte na de herstart. Cole Custer was de volgende die de muur in ging en een caution veroorzaakte, maar pitstops werden er dit keer niet gemaakt.

Bij de herstart opende Kyle Busch de aanval op Logano, met succes. Een mooie strijd werd kort voor het einde onderbroken: Kevin Harvick klapte met een vastgeslagen rem stevig de muur in. We gingen door voor overtime, met Kyle Busch en Logano weer op de eerste rij.

Logano pakte de leiding, Kyle Busch deed een forse poging om er voorbij te geraken, maar maakte een klein foutje. Zo kon Logano definitief naar de zege rijden, terwijl Kyle Busch broer Kurt nog wel achter zich hield.