Tumultueuze race sluit Formule 3-seizoen af, Doohan negeert teamorders en wint

In de straten van het Russische Sochi is het seizoen in de Formule 3 zondag afgesloten. Dat gebeurde met de tweede race van het weekeinde, wat oorspronkelijk de derde race zou zijn - vanwege de regen op zaterdag ging de oorspronkelijke tweede race niet door.

Jack Doohan vertrok vanaf poleposition, met Clement Novalak naast zich en Johnathan Hoggard en Frederik Vesti op de tweede rij. Kersvers kampioen Dennis Hauger vertrok als negende, de Nederlander Tijmen van der Helm moest het doen met een 25e startplek.

Doohan pakte bij de start de leiding, voor teamgenoot Novalak, Hoggard en Juan Manuel Correa. Vesti viel ook nog terug achter Lorenzo Colombo en had gelijk Hauger in zijn nek. Toch herstelde de Deen zich en in rap tempo knokte hij zich terug naar plek vier, terwijl Logan Sargeant oprukte naar de vijfde plek.

Vesti nam Hoggard ook vrij snel te grazen, terwijl het voor Hauger fout ging: Oliver Rasmussen tikte hem in de rondte. Voorin begonnen Doohan en Novalak te duelleren, waardoor Novalak even buiten de baan kwam - de twee Tridentcoureurs behielden hun posities voorin wel.

De Tridentcoureurs bleven bakkeleien en gingen zij-aan-zij de bochten door, strijdend om de winst, waarbij het bijna fout ging. Vesti kon ondertussen aansluiten, terwijl Doohan zijn team boos op de boordradio had: hij móest Novalak voorbij laten, dat was zogenaamd heel belangrijk, kreeg de nummer twee in de titelstrijd te horen.

Het gedoe tussen de twee mannen van Trident pakte niet lekker uit, want Vesti sloot inderdaad aan en ging voorbij Novalak. Die kwam niet meer terug en werd derde, terwijl Doohan de winst pakte, voor Vesti. Doohan en Vesti werden gewoon tweede en derde in de titelstrijd en Trident sprong voorbij Prema naar de titel bij de teams. Van der Helm finishte als zeventiende.

Na afloop liet Doohan op de boordradio nog even weten wat hij van de teamorders vond: "Ik race voor mijzelf, ik ben een coureur en wil zelf ook gewoon winnen." Het team was er vrij duidelijk over in zijn outlap: "Sorry Jack, maar daar zijn we het niet mee eens." Gezellig gedoe dus, waar ongetwijfeld nog flink over nagepraat gaat worden.