Verstappen snelste in laatste vrije training

Max Verstappen heeft in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Nederland de snelste tijd gereden. In de duinen van Zandvoort kwam de Nederlander met de Red Bulltot een tijd van 1.09,623 waarmee hij ruim sneller was dan de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton.

Het was Hamilton die al vroeg naar buiten ging om de gemiste baantijd van de tweede vrije training goed te maken. De Brit was in gezelschap van Robert Kubica die bij Alfa Romeo de invaller is van Kimi Räikkönen die besmet bleek te zijn met covid-19. De Pool draaide veel rondjes en bleef de Haas-coureurs uiteindelijk voor.

Een aantal rijders wist hun bolide niet op het asfalt te houden. Een van hen was Carlos Sainz die in de Hugenholtzbocht de muur in verdween en zijn Ferrari zwaar beschadigde. Ook Sebastian Vettel kende daar nog een hachelijk moment, terwijl de Duitser daarvoor ook al eens de grindbak opgezocht had. Ook Lando Norris en Mick Schumacher maakten uitstapjes.

Verstappen had weinig last van al het oponthoud en liet op de mediums al zien dat hij de te kloppen man zal zijn. Op de zachte banden deed de Nederlander er nog een schepje bovenop en was hij een halve seconde sneller dan Bottas en Hamilton.