Verstappen: "Het was echt mooi"

Het was een bijzondere dag voor Max Verstappen vandaag. Voor het eerst mocht hij zijn rondjes draaien bij de Grand Prix van Nederland. Voor oranje gekleurde tribunes wist de Red Bull-coureur de vijfde tijd van de dag neer te zetten.

"Het was echt mooi om alle fans in het oranje te zien en ze plezier te zien hebben op de tribunes. En de baan beviel mij ook. Het is best een korte ronde met veel snelle bochten, dus het was echt een leuke dag", aldus de Nederlander na afloop, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Red Bull-coureur zette de vijfde tijd van de dag neer maar Verstappen denkt dat er meer snelheid in zijn wagen zit. "Ik denk niet dat het vandaag vanuit onze kant heel representatief was in de korte runs, want al na één ronde verliezen de banden een beetje prestatie en mijn snelste ronde reed ik op een gebruikte set banden. Mijn snelle ronde die ik moest afbreken was goed genoeg voor de eerste plek, dus dan hadden we er al wat anders over gepraat."

"Desondanks zullen we aan een paar zaken gaan werken waar we niet helemaal blij mee waren in de korte runs. In de long-runs lijken we competitief, wat natuurlijk altijd belangrijk is, maar we weten ook dat de startpositie hier van levensbelang is. We moeten nog een paar zaken beter begrijpen, om wat meer snelheid te vinden voor de kwalificatie", zo besloot Verstappen zijn analyse na de eerste dag in Zandvoort.

Verstappen: "Het was echt mooi" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Het was echt mooi" (Getty Images / Red Bull Content Pool)