Ferrari's het snelst op Zandvoort, Verstappen vijfde

Op een oranje gekleurd circuit van Zandvoort was vandaag dan eindelijk de veel besproken terugkeer van de Grand Prix van Nederland. De eerste vrije training waarbij de coureurs het circuit moesten leren kennen werd vooral gedomineerd door een rode vlag na het stilvallen van Sebastian Vettel. Na de tweede vrije training stonden de twee Ferrari's op de eerste plaats. Max Verstappen had de pech dat hij geen vrije ronde had om een snelle tijd neer te zetten.

Al aan het begin van de eerste vrije training gingen diverse coureurs dwars of schoten door in enkele bochten, kortom het was even wennen aan het circuit in de duinen. Maar al snel moest de rode vlag uit nadat Vettel zijn Aston Martin met motorpech aan de kant moest zetten. Doordat er geen groen lampje op zijn bolide brandde, bestond de mogelijkheid dat de wagen onder stroom stond en werd er uiterst voorzichtig te werk gegaan bij het bergen van Vettel zijn wagen. Pas vijf minuten voor het einde van de training ging de groene vlag uit en gingen vrijwel alle coureurs de baan op. Al slalommend wist Verstappen nog de tweede tijd neer te zetten achter Lewis Hamilton.

In de tweede vrije training konden de coureurs wat meer rondes rijden ondanks een rode vlag dankzij een schuiver van Nikita Mazepin en het ging meteen ook een stukje sneller dan eerder op de dag. Voor Verstappen zat een snelle ronde er niet in, diverse keren moest hij zijn snelle ronde onderbreken door verkeer of bijvoorbeeld de spinnende Mazepin. Uiteindelijk staan de Ferrari's fier bovenaan na de eerste dag in Zandvoort. Charles Leclerc was 1,5 tiende sneller dan zijn teamgenoot Carlos Sainz en kort daarachter Esteban Ocon.

Ferrari's het snelst op Zandvoort, Verstappen vijfde (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Ferrari's het snelst op Zandvoort, Verstappen vijfde (Getty Images / Red Bull Content Pool)