Friends-reŁnie krijgt releasedatum

Na maanden van speculatie en geruchten is er nu een bevestiging; de langverwachte reünie van de sitcom Friends heeft een releasedatum gekregen. Dit meldt HBO Max.

Vanaf 27 mei zal Friends: The Reunion ook wel getiteld 'The One Where They Get Back Together' te zien zijn op het streamingplatform. Alle hoofdcastleden plaatsten ongeveer gelijk de trailer op hun social media kanalen. De special werd al veel eerder opgenomen en zou in première gaan in mei 2020, maar werd al snel uitgesteld vanwege corona. 

Het zal niet gaan om een aflevering met een nieuwe verhaallijn; de cast en een deel van de crew zijn weer samen gekomen om zonder script verhalen op te halen over de opnameperiode en het succes van de show. Friends ging van start in 1994 en liep tot en met 2004. In totaal werden er 10 seizoenen gemaakt. Onlangs betaalde Netflix nog een recordbedrag om de show te kunnen blijven streamen in onder andere Europa, maar de verwachting is dat wanneer HBO Max zal gaan uitbreiden de sitcom alleen nog daar te zien zal zijn.

Hoe de special in Nederland te bekijken valt, is nog niet bekend.