Skiester Worley wint na ruim twee jaar eindelijk weer in World Cup

Alpineskiester Tessa Worley heeft voor het eerst in lange tijd weer eens een World Cup-wedstrijd gewonnen. In het Italiaanse Kronplatz stond dinsdag de reuzenslalom voor de vrouwen op het programma en dat kende een spannende beslissing.

De verschillen waren groot in de eerste run, waar de Zwitserse Michelle Gisin vooral onderin een stuk sneller was. De Amerikaanse Mikaela Shiffrin gaf 0,56 seconden toe, thuisfavoriete Federica Brignone (+0,67) en de Zwitserse Lara Gut-Behrami (+0,68) volgden. Ook de Française Tessa Worley (+0,78) en Meta Hrovat (+0,87) uit Slovenië bleven nog binnen een seconde, Marta Bassino (+1,09) zat ook nog relatief in de buurt van de podiumplekken.

Bassino verdedigde op fraaie wijze in elk geval haar positie en ging Hrovat met exact een halve seconde voorbij, waarna Worley nog eens 0,73 seconden sneller ging. Gut-Behrami kwam 0,27 seconden tekort om Worley te kloppen, Brignone leverde maar liefst vijf plekken in. Shiffrin haalde het ook niet en viel met 1,08 seconden achterstand zelfs van het podium af, waarna het aan Gisin was.

De Zwitserse was hard op weg naar de winst, maar bij een van de laatste poortjes ging ze in de fout. Ze wist nog wel in de race te blijven en beperkte de schade tot vijf verloren posities, maar haar eerste reuzenslalomzege kwam er niet. Worley pakte zo de overwinning en voor de tweevoudig wereldkampioene was dat haar eerste overwinning sinds oktober 2018.