Rodelseizoen geopend, Loch wint eindelijk en comeback Oostenrijkers

In het Oostenrijkse Innsbruck-Igls is ook de World Cup voor de rodelaars geopend, waarmee op het snowboarden na alle olympische wintersporten hun reguliere seizoenen geopend hebben. Zaterdag waren de mannen en de dubbels aan de beurt, zondag volgen de vrouwen en de sprints in alle disciplines.

Mannen
In de eerste run was good old Felix Loch weer eens de snelste, dat was al even geleden. De Duitser bleef olympisch kampioen en thuisfavoriet David Gleirscher 0,006 seconden voor, met de Italiaan Dominik Fischnaller op 0,015 seconden. Gleirscher's broer Nico stond vierde op 0,037 seconden, voor de Duitser Johannes Ludwig (+0,059), Dominik's neef Kevin Fischnaller (+0,104), de Let Kristers Aparjods (+0,157) en de Russen Semen Pavlichenko (+0,161) en World Cup-kampioen Roman Repilov (+0,168).

Repilov kwam in run twee ruim achter thuisrodelaar Jonas Müller terecht, net als Pavlichenko en daarna ook Aparjods én Kevin Fischnaller - ze vielen allemaal één plek terug, achter Müller. Ludwig dook dan eindelijk 0,108 seconden onder Müller's tijd door, maar Nico Gleirscher viel ook terug achter zijn landgenoot.

De net van een blindedarmontsteking herstelde Dominik Fischnaller gaf 0,054 toe op Ludwig en met 0,083 seconden eindigde David Gleirscher achter beide heren. Loch ging als laatste naar beneden, dook 0,126 seconden onder Ludwig's tijd door en won zo voor het eerst sinds februari eindelijk weer een World Cup-wedstrijd, met Ludwig en Dominik Fischnaller achter zich.

Dubbels
De Oostenrijkse vlag stond na één run bovenaan en wel dankzij Thomas Steu en Lorenz Koller, die 0,089 seconden sneller waren dan de Italianen Emanuel Rieder en Simon Kainzwaldner. De Duitse favorieten Toni Eggert en Sascha Benecken volgden op 0,126 seconden en ook de Oostenrijkers Yannick Müller/Armin Frauscher (+0,170), de verrassende Letten Martins Bots/Roberts Plume (+0,181), de Duitsers Tobias Wendl en Tobias Arlt (+0,234) en de Italianen Ivan Nagler/Fabian Malleier (+0,235) deden nog volop mee om de podiumplekken.

Nagler en Malleier kwamen in run twee 0,051 achter landgenoten Ludwig Rieder/Patrick Rastner terecht, Wendl en Arlt gingen er juist 0,019 seconden onderdoor. Bots en Plume verloren 0,079 seconden en leverden daarmee drie plekken in, Müller en Frauscher pakten met 0,119 de leiding en zagen Eggert/Benecken 0,055 tekort komen.

Rieder en Kainzwaldner waren met een matig slot 0,164 seconden langzamer en leverden plots vier plekken in, waardoor het eerste podium ooit voor Müller en Frauscher een feit was. Steu en Koller overtuigden ook in run twee en wonnen met 0,225 seconden voorsprong, voor Müller/Frauscher en Eggert/Benecken, nadat ze vanwege een blessure van Steu het halve vorige seizoen moesten missen.