Weer World Cup-podium voor skeletonster Bos

Skeletonster Kimberley Bos heeft ook de tweede World Cup-wedstrijd van het seizoen afgesloten met een podiumplek. Na haar tweede plek van een week eerder, pakte de Nederlandse dit keer een gedeeld derde plek, wederom in het Letse Sigulda, waardoor ze tweede staat in het klassement.

In de eerste run was de Oostenrijkse Janine Flock opnieuw met enige afstand de snelste, net als een week eerder. De Russische startraket Elena Nikitina gaf 0,31 seconden toe en Bos maakte met 0,41 seconden achterstand en een derde plek weer een sterke indruk.

Verder leek het vooral te gaan tussen de Duitse Tina Hermann (+0,51), de Belgische Kim Meylemans (+0,53) en de Duitse Jacqueline Lölling (+0,58), heowel ook het Britse duo Laura Deas en Ashleigh Pittaway en de jonge Duitse rookie Hannah Neise nog in de buurt bleven.

Regerend World Cup-kampioene Lölling kende geen beste tweede run en kwam achter Deas terecht, waarna Meylemans 0,08 seconden toe moest geven op de Britse - daarmee was de Belgische wel zeker van een plek in de top-6. Hermann dook 0,27 onder Deas door, met de top-3 nog aan de start.

Bos startte sneller dan Hermann, maar leverde dat ook weer in: aan de finish had ze precies dezelfde tijd als de Duitse. Nikitina ging er na haar bekende raketstart 0,15 seconden onderdoor, maar Flock pakte met wéér een baanrecord en 0,65 seconden voorsprong overtuigend opnieuw de winst.