Da Costa wint weer in Formule E, Frijns 4e en De Vries valt uit

De tweede race van de seizoensfinale in de Formule E heeft wat de zege betreft niet voor heel veel spektakel gezorgd. Op het Berlijnse voormalige vliegveld Tempelhof werd de tweede van zes races verreden die het seizoen af gaan sluiten, de volgende twee worden gehouden op een andere layout.

Net als op woensdag vertrok Antonio Felix da Costa van poleposition en dit keer had de winnaar van een dag eerder Sebastien Buemi naast zich. Alex Lynn en Nyck de Vries vertrokken vanaf rij twee, voor Robin Frijns en Lucas di Grassi. De eerste twee hielden hun positie, De Vries vocht een stevig duel uit met Lynn en verschalkte de Brit.

Ook Frijns ging al rap voorbij Lynn, een paar minuten later gevolgd door een succesvolle aanval op de derde plek van De Vries. Een korte full course yellow wegens wat troep op de baan kostte De Vries nog een plek: hij lette niet op toen het groen weer werd gezwaaid en zag De Grassi langszij komen. De Braziliaan was prima bezig en nam ook de derde plek van Frijns over.

Voor De Vries was het na een kleine twintig minuten klaar: zijn Mercedes gaf de geest en hij duwde de wagen zelf richting bandenstapel. Stoffel Vandoorne kwam met twintig minuten te gaan naar de vijfde plek, door Oliver Rowland en Sam Bird te pakken. De derde plek kwam even in handen van Frijns, maar Di Grassi sloeg met de Attack Mode net zo snel weer terug.

De derde opeenvolgende zege van Da Costa kwam eigenlijk al vanaf de eerste bocht niet meer in gevaar, Buemi had ook weinig te duchten van het gedoe achter hem en werd tweede. Plek drie leverde nog een felle strijd op aan het einde, gewonnen door Di Grassi. Frijns hield Vandoorne van zich af en werd keurig vierde, waarbij een ieder precíes op de finish - en hopelijk niet net iets eerder - op nul procent batterij kwam te zitten.