Apple brengt nieuwe MacBook Air uit

Vandaag introduceert Apple de vernieuwde MacBook Air met snellere performance, een nieuw Magic Keyboard, dubbel zoveel opslag en een verlaagde prijs van 1199 euro.

MacBook Air is voor het eerst voorzien van quad-core processors. Dankzij die nieuwste quad-core Intel Core i7-processors van de 10e generatie tot 1,2 GHz met TurboBoost-snelheden tot 3,8 GHz heeft MacBook Air tot twee keer snellere prestaties vergeleken met de vorige generatie. En met de Intel Iris Plus-graphics levert MacBook Air tot wel 80% snellere grafische prestaties, zodat grafisch veeleisende taken, zoals games en videobewerking, sneller gaan. Dankzij minimaal 256 GB aan opslag kunnen klanten nog meer films, foto’s en bestanden op hun MacBook Air bewaren. Verder is de laptop voorzien van een 13-inch Retina-display, Touch ID, een ruim trackpad en een batterij die de hele dag meegaat.

Het nieuwe Magic Keyboard werd geïntroduceerd op de 16-inch MacBook Pro en is nu ook verkrijgbaar op de MacBook Air. Een opnieuw ontworpen schaarmechanisme zorgt voor een key travel van 1 mm, wat prettig typt. De pijltoetsen zijn nu ingedeeld in een omgekeerde 'T’, zodat ze gemakkelijker te vinden zijn zonder te hoeven kijken. MacBook Air heeft een unibodybehuizing van 100% gerecycled aluminium in drie uitvoeringen: goud, zilver en spacegrijs.

Andere features:

  • Drie microfoons voor een helderder stemgeluid tijdens FaceTime-gesprekken met vrienden of familie.
  • Force Touch-trackpad voor nauwkeurige cursorbediening en Multi-Touch-navigatie.
  • Thunderbolt 3-poorten voor gegevensoverdracht, opladen en video-uitvoer via één connector.
  • Ondersteuning voor een beeldscherm van tot 6K

Van studenten en consumenten die hun eerste computer komen aanschaffen, tot klanten die op zoek zijn naar een upgrade: iedereen is dol op Mac, en vooral op MacBook Air. Vandaag komen we met een enorme update, met twee keer snellere prestaties, het nieuwe Magic Keyboard, dubbel zoveel opslag, een verlaagde prijs van 1199 euro en een nog lagere prijs voor het onderwijs”, aldus Tom Boger, Senior Director Mac & iPad Product Marketing van Apple. “Dankzij zijn indrukwekkende, slanke en lichte design, schitterende Retina-display en batterij die de hele dag meegaat, in combinatie met de power en het gebruiksgemak van macOS, is MacBook Air de beste consumentennotebook ter wereld.

De nieuwe MacBook Air is vanaf vandaag verkrijgbaar via apple.com en in de Apple Store-app vanaf 1199 euro (en een lagere prijs voor het onderwijs). Vanaf volgende week is MacBook Air in de Stores verkrijgbaar. De volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires zijn te vinden op apple.com/mac.

Apple MacBook Air March 2020 (Foto: Apple)