Verstappen: "Ik heb veel lol gehad"

Max Verstappen heeft een goed weekend bekroond met de overwinning bij de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander had veel lol onderweg en reed een prachtige race.

"Het was ongelofelijk. Ik heb veel lol gehad en het is geweldig om de race te winnen. Lewis was erg snel dus ik moest blijven pushen. Als team hebben we het geweldig gedaan. Lewis stopte elke keer één ronde eerder dan ik, dus we moesten onze stops perfect uitvoeren. Ik had twee keer een goede inhaalactie op hem, dus dat bracht ons steeds weer terug aan de leiding. Van daaruit kon ik de race controleren", aldus de Red Bull-coureur zo lezen we op Verstappen.nl.

"De eerste stop hadden we iets beter voor kunnen bereiden. Ik kwam achter Lewis de baan op, dus ik pushte voluit in mijn outlap om dicht achter hem te zitten. Lewis had een beetje verkeer, dus dat kwam voor mij perfect uit. In de laatste bocht wist ik dat ik Charles Leclerc in moest halen, anders was Lewis weg. Ik remde heel laat en kreeg net de DRS. Het vermogen ging vol open. We wisten dat we het hele weekend een goede topsnelheid hadden en ik denk dat Lewis mij niet had verwacht, want hij reageerde heel laat. Ik was erg blij dat ik er voorbij kon komen. Vervolgens ging de stint heel goed. We hadden dezelfde snelheid en hij kon niet dichterbij komen", zo ging Verstappen verder in zijn terugblik op de race.

De Nederlander raakte de leiding van de wedstrijd weer kwijt tijdens de safetycar periode, maar het bleek onderdeel van een slim plan zo vertelde Verstappen. "Toen de safetycar naar buiten kwam, heeft het team een goede strategische keuze gemaakt om te wisselen naar de zachte banden. Met de herstart vertrok Hamilton heel vroeg, dus dat kwam goed uit voor mij. Het was een super mooie actie en hij liet mij ook leven gelukkig. Toen hadden we nog een gevecht in bocht vier, maar ook hier kwam ik goed uit."

Dankzij het uitvallen van de Ferrari's staat Verstappen er in de WK-stand ook weer uitstekend voor. "We staan nu derde in het kampioenschap met elf punten voorsprong, terwijl we veertien punten achter lagen toen we hier kwamen, dus dat is ook heel goed en natuurlijk proberen we dat nu ook vast te houden."

Verstappen: "Ik heb veel lol gehad" (Pro Shots / Zuma Press)
Verstappen: "Ik heb veel lol gehad" (Pro Shots / Zuma Press)