Albon ook volgend seizoen teamgenoot van Verstappen

Red Bull Racing heeft dinsdag bevestigd dat Alexander Albon ook in 2020 de teamgenoot is van Max Verstappen bij het Oostenrijkse Formule 1-team. Ook zusterteam Toro Rosso behoudt de huidige coureurs Daniil Kvyat en Pierre Gasly.

Albon verving na de zomerstop de tegenvallende Gasly bij Red Bull Racing. De Fransman bewandelde de omgekeerde weg naar Toro Rosso. Albon maakt een goede indruk en wordt daarvoor beloond met een tweede seizoen.

"Ik ben erg blij om volgend jaar opnieuw aan de zijde van Max te rijden en ik weet hoe gelukkig ik mezelf mag prijzen met deze kans", aldus Albon. "Ik ben Red Bull enorm dankbaar voor het vertrouwen dat ze in me hebben en dat ze sinds mijn komst bij het team zijn blijven geloven in mijn resultaten. Het feit dat ze me volgend jaar in de wagen zetten is een ‘big deal’. Dit is een ongelofelijk jaar voor me geweest. Het nieuws dat ik halfweg het jaar mocht overstappen naar Red Bull was al een enorme stap. Ik ga de lessen en ervaring van dit jaar meenemen om mezelf te verbeteren en in 2020 vooraan mee te strijden."

Ook bij Toro Rosso blijft wat betreft coureurs alles zoals het nu is dus Kvyat en Gasly blijven bij het Italiaanse team, dat in 2020 uitkomt onder de naam Scuderia Alpha Tauri. Alpha Tauri is het kledingmerk van Red Bull.

“Ik ben blij Pierre en Daniil voor volgend jaar te behouden”, aldus teambaas van Toro Rosso Franz Tost. “Beide rijders hebben dit seizoen zeer goede prestaties laten zien en ze hebben in hun jaren in de F1 bewezen zeer competitief te zijn, het potentieel van de wagen volledig te kunnen benutten en waardevolle feedback te geven om progressie te boeken. Dit jonge maar ervaren duo, in combinatie met hopelijk een competitieve wagen, zijn de beste factoren om in 2020 een zeer succesvol seizoen neer te zetten. Ik kijk uit naar deze verlengde samenwerking.”