Biatlete Herrmann klopt landgenote Hildebrand in spannende achtervolging

Tijdens de World Cup biatlon in het Amerikaanse Soldier Hollow heeft Denise Herrmann de derde overwinning uit haar carrière geboekt. De Duitse, enkele jaren geleden overgestapt vanuit het langlaufen, klopte haar landgenote Franziska Hildebrand in een mooie strijd.

Bij de eerste schietbeurt gingen leidsters Marte Olsbu Røiseland en Kaisa Mäkäräinen (twee keer) in de fout, waardoor Anastasia Kuzmina de leiding over kon nemen, voor Monika Hojnisz en Hildebrand. Kuzmina ging zelf vervolgens twee keer de fout in bij de volgende schietbeurt, waardoor Hojnisz en Hildebrand de leiding pakten, op vijftien tellen gevolgd door Herrmann.

Hildebrand bleef bij de derde keer schieten als enige van de koplopers foutloos en vertrok zo een halve minuut voor Herrmann en de naar voren komende Italiaanse Lisa Vittozzi. Voor Hildebrand ging het bij de laatste schietbeurt met één misser toch nog fout, maar doordat Herrmann er ook één miste werd het nog spannend.

Herrmann begon op dik tien tellen van Hildebrand aan de slotronde en wist dat gat overtuigend te dichten. Hildebrand was leeg en kon geen verzet meer bieden, maar eindigde wel op een nette tweede plek. Mäkäräinen profiteerde van missers van Vittozzi en eindigde op zestien seconden als derde.

Vittozzi pakte wel een zesde plek en dat was belangrijk: doordat haar landgenote Dorothea Wierer slechts als twintigste eindigde - ze schoot acht keer mis - pakte Vittozzi de leiding over in de World Cup.