Queen opnieuw op hoogste positie in Top 2000

Zojuist is in het Top 2000 café de top 3 voor de editie van 2018 bekendgemaakt. Na een druk op de knop door onder meer Wouter van der Goes en Frank van 't Hof stond Queen opnieuw op de allerhoogste positie van de Top 2000 met - hoe kan het ook anders - Bohemian Rhapsody.

Het is voor de band van wijlen Freddie Mercury de zestiende keer, dat de single Bohemian Rhapsody op de eerste plaats staat. Vermoedelijk speelt onder meer het kassucces van de gelijknamige film dit jaar ook mee met de hoogste notering. De film trok tot nu toe al meer dan 800.000 bezoekers.

Op nummer twee staat ook dit jaar weer Hotel California van de Eagles. De plaat stond pas twee keer eerder op de hoogste positie en viel slechts één keer buiten de top drie. Dat was in het jaar 2000 met een vierde positie.

Toch staat Led Zappelin's Stairway To Heaven dit jaar niet op de derde plaats. Deze positie wordt nu bezet door Billy Joel met de Piano Man. Deze plaat stond in de lijst van vorig jaar nog op de vierde stek. Het nummer staat net als de andere twee platen al sinds het begin in de Top 2000. Joel zag zijn plaat echter elk jaar stijgen en deze lijn zet hij nu voor met de derde stek, iets wat niet eerder lukte.

Een eervolle vermelding is er nog voor Africa van Toto. Deze plaat, die in de stemweek flink werd gepromoot door Ruud de Wild, maakte een sprong van 17 plaatsen en komt de top 10 binnen op de achtste plaats. Dit gaat wel ten koste van November Rain van Guns N' Roses, dat buiten de eerste tien noteringen staat.

De volledige top 10 ziet er als volgt uit (tussen haakjes de positie in 2017):
1. Bohemian Rhapsody - Queen (1)
2. Hotel California - Eagles (2)
3. Piano Man - Billy Joel (4)
4. Stairway To Heaven - Led Zeppelin (3)
5. Wish You Were Here - Pink Floyd (7)
6. Child In Time - Deep Purple (5)
7. Black - Pearl Jam (6)
8. Africa - Toto (25)
9. Fix You - Coldplay (8)
10. Avond - Boudewijn de Groot (9)