Napoli profiteert optimaal van eerste puntenverlies Juventus

SSC Napoli heeft zaterdagavond een zevende zege geboekt in de Serie A. De ploeg was met 0-3 te sterk op bezoek bij Udinese. Bij Napoli waren er basisplaatsen voor Arek Milik en Dries Mertens.

Al na vier minuten spelen moest Carlo Ancelotti zijn eerste wissel doorvoeren toen Simone Verdi de strijd moest staken en Fabián Ruiz hem verving. De middenvelder schoot zijn ploeg na veertien minuten fraai naar een 0-1 voorsprong.

In het restant van de eerste helft waren er nog mogelijkheden voor beide doelen. Orestis Karnezis voorkwam de gelijkmaker van Kevin Lasagna, waar een volley van Piotr Zielinski in het zijnet kwam. Napoli hield in het verloop van de wedstrijd de controle en gooide acht minuten voor tijd de wedstrijd in het slot. Dries Mertens verzilverde een strafschop: 0-2.

De bezoekers maakten in de 85ste minuut de zege nog wat ruimer. Invaller Marko Rog stond net in het veld en maakte de 0-3. De Napolitanen komen na negen wedstrijden op 21 punten en dat zijn er nog altijd vier minder dan koploper Juventus.

Juventus - Genoa
Juventus heeft zaterdagavond voor het eerst punten laten liggen in de Serie A. De ploeg verspeelde op eigen veld punten tegen Genoa.

Bij de thuisploeg was er een basisplaats voor Cristiano Ronaldo en de Portugees was bedrijvig in de openingsfase. Zo dwong hij doelman Andrei Radu tot een redding en schoot hij na veertien minuten tegen paal. Vier minuten later had de aanvaller meer geluk. Ronaldo kon van dichtbij binnentikken, maakte daarmee zijn vierhonderdste competitiedoelpunt en werd daarmee de eerste speler die dat bereikte in de vijf grootste Europese competities.

Vijf minuten later kreeg Ronaldo een mogelijkheid op de 2-0, maar Radu bracht redding. Een tweede treffer zou niet meer vallen voor rust, waar tien minuten voor de thee Radu wederom handelend moest optreden na een poging van Ronaldo.

Krzysztof Piatek, die in zeven competitiewedstrijden negen keer scoorde voor Genoa en daarmee de aandacht had getrokken van verschillende Europese topclubs, werd zeven minuten na rust gevaarlijk en dwong Wojciech Szczesny tot een redding. De Poolse doelman moest zich na 67 minuten alsnog gewonnen geven. Daniel Bessa tekende voor de 1-1 aan. Ronaldo kreeg twee minuten na de gelijkmaker direct een mogelijkheid op zijn ploeg wederom op voorsprong te brengen, maar kopte net naast.

Na 71 minuten mocht Paulo Dybala zijn opwachting maken en verving hij Blaise Matuidi. Vijf minuten was de Argentijn dichtbij de 2-1, maar schoot hij naast. Juventus bleef zodoende steken op 1-1 en dat betekende het eerste puntenverlies voor de regerend Italiaans landskampioen.