NFL: Brees pakt record, sterke comeback Wentz en einde seizoen Garoppolo

In de NFL gebeurde zondagavond van alles, van hoogtepunten tot dieptepunten. We beginnen met de San Francisco 49ers, voor wie er slecht nieuws was. Quarterback Jimmy Garoppolo heeft zijn kruisband afgescheurd in het duel bij de Kansas City Chiefs, die met 38-27 wonnen.

Garoppolo probeerde de Niners in het vierde kwart naar een comeback te leiden, maar aan het einde van een 13-yard run ging het fout: de quarterback verstapte zich en moest het veld verlaten met duidelijk veel pijn aan zijn linkerknie, waarvan later bleek dat de kruisband afgescheurd was.

Quarterback Carson Wentz van de Philadelphia Eagles weet alles over een afgescheurde kruisband, maar voor Garoppolo gloort er dan ook gelijk hoop: Wentz keerde na bijna een jaar afwezigheid terug bij de Eagles, die door vervanger Nick Foles afgelopen seizoen naar Super Bowl-winst geleid werden.

Wentz was echter weer fit en dus moest Foles het veld ruimen. Geen onterechte beslissing, zo bleek, want Wentz speelde prima. Met 25 completions in 37 passes, goed voor 255 yards, hielp hij zijn ploeg met 20-16 langs de Indianapolis Colts, onder meer dankzij een touchdown met drie minuten te gaan.

Ook de Buffalo Bills konden juichen. Voor de uitwedstrijd tegen de Minnesota Vikings waren de Bills ruimschoots underdog - bij de bookies in Las Vegas lag de line op 17 punten - maar onder meer twee rushing touchdowns van quarterback Josh Allen hielpen de Bills zowaar naar een 6-27 zege.

De laatste keer dat zo'n grote underdog een NFL-wedstrijd won was al even geleden: 1995, toen de Washington Redskins thuis als 17,5-punts underdogs wonnen van de Dallas Cowboys, nog voor Allen überhaupt geboren was.

Last but not least komen we aan bij Drew Brees, de quarterback van de New Orleans Saints. Brees is een echte veteraan en met zijn 39 jaar vestigde hij in het nipt gewonnen spannende duel met de Atlanta Falcons een record: doordat 39 van de zijn 49 passes succesvol waren staat hij nu op 6326 completed passes in zijn lange loopbaan, waarmee hij het oude record van Brett Favre (6300) gedurende de wedstrijd verbrak.

Uitslagen NFL zondag
Atlanta Falcons - New Orleans Saints 37-43 OT
Baltimore Ravens - Denver Broncos 27-14
Carolina Panthers - Cincinnati Bengals 31-21
Houston Texans - New York Giants 22-27
Jacksonville Jaguars - Tennessee Titans 6-9
Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers 38-27
Miami Dolphins - Oakland Raiders 28-20
Minnesota Vikings - Buffalo Bills 6-27
Philadelphia Eagles - Indianapolis Colts 20-16
Washington Redskins - Green Bay Packers 31-17
Los Angeles Rams - Los Angeles Chargers 35-23
Arizona Cardinals - Chicago Bears 14-16
Seattle Seahawks - Dallas Cowboys 24-13
Detroit Lions - New England Patriots 26-10

Falcons - Saints (Bron: YouTube)