Wolff: "Ik ben optimistisch over de toekomst"

Mercedes hoeft zich op de lange termijn nog geen zorgen te maken over het uitblijven van nieuw talent. Het team beschikt op dit moment over Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Esteban Ocon en George Russell. Teambaas Tot Wolff is daar erg blij mee.

"Dit is een luxeprobleem", aldus Wolff tegenover Motorsport.com. "We zijn heel tevreden over hoe Valtteri het momenteel doet en over Lewis hoeven we het niet te hebben - van de huidige grid is hij in mijn ogen de beste coureur. Dan heb je nog de talenten die zich ontwikkelen, zoals Ocon en George. Ik ben optimistisch over de line-up van Mercedes in de toekomst."

De contracten van Hamilton en Bottas lopen na dit seizoen af, waar men verwacht dat een contractverlenging van de eerstgenoemde coureur slechts een kwestie van tijd is. "We hebben er voor een paar dagen of weken niet meer over gesproken, omdat de prioriteit volledig lag op het op de rit krijgen van onze zaken. Dat was heel intens. Maar we zitten duidelijk op één lijn met wat we in de toekomst van elkaar verwachten en het is nu gewoon zaak om tijd te vinden om met elkaar te gaan zitten."

Voor Bottas ligt het iets anders. De concurrentie voor hem komt vooral van Ocon en Russell. "Op dit moment kijken we niet naar coureurs buiten Mercedes, omdat we onze eigen jongens moeten steunen", zegt de Oostenrijker. "Dat heeft de prioriteit. Als je gelukkig bent met je vrouw, kijk je ook niet buiten de deur! Geef ons nog enkele races en dan hebben we er beter zicht op."

Mocht Mercedes ervoor kiezen om Bottas te behouden, dan is de kans groot dat Ocon bij Force India zal blijven. Dat is dan wel weer slecht nieuws voor Russell, aangezien Force India Sergio Perez niet snel zal laten gaan. Normaal gesproken is dát team de meest logische keuze voor de regerend GP3-kampioen, die dit seizoen in de Formule 2 actief is.