Dumoulin kent zijn knechten voor Giro d'Italia

Sam Oomen, Roy Curvers en Lennard Hofstede. Verder bestaat het team uit de Amerikaan Chad Haga, de Australiër Chris Hamilton en de Belg Louis Vervaeke.

"Met renners variërend in de leeftijd van 22 tot 38 jaar is dit een goede mix van talentvolle jeugd en ervaren rijders'', zegt ploegleider Marc Reef op de website van de ploeg. "We gaan de Giro in met vergelijkbare doelen als vorig jaar. Een goed klassement voor Tom staat daarin voorop. Dat we hier komen als 'titelverdediger' zorgt voor een bijzondere dynamiek in het team. We zijn er op voorbereid. Strijden voor het klassement is totaal iets anders dan je richten op etappezeges. Iedereen in het team moet drie weken lang gefocust zijn.''

Dumoulin verbleef de laatste weken met Oomen en Vervaeke in de Sierra Nevada, ter voorbereiding op deze Giro. "Op papier is het parcours nog lastiger dan vorig jaar, met meer beklimmingen en minder tijdritkilometers. We verwachten een zware drie weken", geeft Reef aan. "Onze Giro-selectie is gebaseerd op de karakteristieken van de koers, met de juiste balans tussen getalenteerde klimmers en onze ervaren leiders."

Selectie Sunweb: Roy Curvers, Laurens ten Dam, Tom Dumoulin, Chad Haga, Chris Hamilton, Lennard Hofstede, Sam Oomen en Louis Vervaeke.

Dumoulin kent zijn knechten voor Giro d'Italia (Pro Shots / George Deswijzen)
Dumoulin kent zijn knechten voor Giro d'Italia (Pro Shots / George Deswijzen)