TV-serie van Lord of the Rings?

Amazon Studios heeft naar verluidt interesse om een TV-serie aan te schaffen die gebaseerd is op de boekenreeks van JRR Tolkien, The Lord of the Rings. Warner Bros. Television heeft een dergelijke TV-serie in de beginfase van ontwikkeling. Warner Bros. heeft eerder de boeken al succesvol laten verfilmen door Peter Jackson.

Nu het succes van Game of Thrones de komende jaren een hoogtepunt gaat bereiken met het laatste seizoen van de serie, is het logisch dat concurrenten op zoek gaan naar een plaatsvervangend succesverhaal. Combineer dit met de berichten dat Amazon Studios het mandaat heeft gekregen om op zoek te gaan naar onderscheidende content en je hebt een aannemelijke mogelijkheid. Nadeel is echter dat voor goedkeuring er wederom geschikt zou moeten worden met de erven van Tolkien, wat eerder al tot lange rechtszaken heeft geleid. Er is ook nog helemaal geen schrijver aangesteld.

The Hobbit screen 3

De Lord of the Rings Trilogy is een miljoenenfranchise die onlangs nog drie prequelfilms voortbracht in de vorm van The Hobbit. Gezien het succes van deze tweede trilogie, ruim tien jaar na de eerste trilogie, weten producenten dat verfilmingen in de wereld van Middle-Earth nog steeds succesvol kunnen zijn. De filmtrilogie staat echter nog zo scherp in ons geheugen gegrift dat een reboot in TV-vorm misschien wat vroeg is. Een TV-serie geeft echter wel de mogelijkheid om het verhaal en de wereld nóg meer diepte te geven. Mocht dit doorgaan, zal het zeker nog een aantal jaar duren voor deze serie verschijnt en misschien is de wereld tegen die tijd wel toe aan reboot.