Mokkel aangesproken met maagd, is woest

Rosie Anderson uit het Engelse Bromley is woest op de Starbucks. Een barista van de koffieketen heeft het namelijk aangedurfd om de 22-jarige tandartsassistente een maagd te noemen.

De niet onknappe jongedame bezocht op 18 mei een Starbucks-vestiging in Londen. En zoals echte hipsters weten, schrijven ze je naam op het koffiebekertje. Dit om fouten te voorkomen.

Rosie bestelde in de koffietent een 'strawberry and cream Frappuccino', compleet met slagroom. Toen ze haar naam vroegen, zei ze: "Ik heet Rosie, en ik geloof dat ik het ook nog heb gespeld voor hen."

Toen ze haar – ongetwijfeld peperdure – hipsterkoffie had ontvangen, verliet ze de toko om de bus naar Manchester te pakken. Het was pas hierna dat ze ontdekte dat niet haar naam op het bekertje stond, maar het woord 'Virgin'. Oftewel: maagd.

"Ik was woest", vertelt de tandartsassistente. "Zonder een slok te nemen heb ik de beker koffie weggesmeten." Eenmaal thuis bij haar ouders, deed ze haar beklag. "Ze vonden echter dat ik het moest opnemen als een compliment. Het heerschap aldaar vond me vast elegant, maar ik vond het juist beledigend. Ze hadden net zo goed 'trol' op de beker kunnen zetten."

Een week later klom ze in de pen en schreef Starbucks een woedende e-mail. Ze wilde graag weten waarom het personeel haar een maagd had genoemd, maar kreeg hierop geen antwoord. Na nog een brief, kreeg ze eindelijk twee tegoedbonnen voor nieuwe koffie. Te laat, want 'mij zien ze daar nooit meer terug', besluit ze.