Hirscher haalt uit en wint historische vijfde World Cup

Skiër Marcel Hirscher heeft in het Sloveense Kranjska Gora de reuzenslalom gewonnen. Voor de Oostenrijker betekende het tevens de eindzege in de World Cup op het onderdeel en, belangrijker nog, nagenoeg zeker de eindzege in de algemene World Cup.

Hirscher ging na de eerste run aan de leiding, 0,41 seconden voor Alexis Pinturault. De Fransman is de laatste weken ongenaakbaar op de reuzenslalom, maar moest na twee runs met 0,53 seconden zijn meerdere erkennen in de Oostenrijker. Ver achter het duo ging de derde plek naar Henrik Kristoffersen. De Noor moest 1,59 seconden toegeven op Hirscher, terwijl Felix Neureuther op 1,80 seconden vierde werd.

In de World Cup op de reuzenslalom heeft Hirscher nu 111 punten voorsprong op Pinturault en met nog één wedstrijd - en dus maximaal 100 te verdienen punten - is de titel voor de Oostenrijker binnen. In de algemene World Cup staat Hirscher nu 333 punten voor Kristoffersen. Er zijn weliswaar nog zeven wedstrijden te gaan, Kristoffersen doet slechts aan de ene reuzenslalom en twee slaloms mee. Hirscher is dus al zeker van de eindzege en dat is zijn vijfde op rij, een verbetering van zijn eigen record.