Moederbedrijf Google ziet omzet fors stijgen

Alphabet, het moederbedrijf van de populaire zoekmachine Google, heeft in het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet behaald, dankzij groei bij advertenties en kostenbesparingen. Dat liet het bedrijf maandag na het slot van de beurshandel in New York weten.

Het is voor het eerst dat het internetconcern resultaten naar buiten brengt onder de nieuwe bedrijfsstructuur, die in augustus vorig jaar werd aangekondigd. De totale omzet van Alphabet steeg met bijna 18 procent tot 21,3 miljard dollar (ruim 19,5 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 4,9 miljard dollar. Bij Google, veruit het belangrijkste onderdeel van Alphabet, stegen de inkomsten uit advertenties met bijna 17 procent.

De resultaten van Alphabet waren beter dan analisten hadden verwacht en nabeurs ging het aandeel flink omhoog. Alphabet ligt met een beurswaarde van 523 miljard dollar op koers om Apple in te halen als 's werelds meest waardevolle bedrijf. Apple is bijna 535 miljard dollar waard.

Moederbedrijf Google ziet omzet fors stijgen
Moederbedrijf Google ziet omzet fors stijgen (Foto: ANP)