Ecclestone wil Verstappen in de F1 houden

Formule 1-baas Bernie Ecclestone neemt het nogmaals op voor Max Verstappen. Het zou volgens de Brit een groot gemis zijn als de jonge Nederlander volgend jaar niet op de grid staat. Door de huidige problemen bij Red Bull bestaat er een kans dat Verstappens team, Toro Rosso, volgend jaar niet aan de start zal verschijnen, wat de toekomst van Verstappen onzeker maakt.

"De entree van Max is ontzettend goed geweest voor de Formule 1. Hij is snel, maar tevens een jongen met karakter. Op en naast de baan. Dat spreekt tot de verbeelding. Momenteel hebben de meeste topteams hem in het vizier en staat hij hoog op allerlei lijstjes voor het geval er ergens een stoeltje vrijkomt. Ik verwacht grote dingen van Max in de toekomst, maar uiteindelijk is ook hij afhankelijk van de omstandigheden.”

Red Bull is momenteel nog in onderhandeling met Ferrari om de twee teams van motoren te voorzien, maar de Italianen zijn enkel bereid om de motoren van dit jaar te leveren en niet de 2016-versie. Honda was een mogelijk alternatief voor Toro Rosso, maar de Japanse fabrikant maakte deze week bekend niet aan het team te willen leveren.

"Het is een gecompliceerde situatie met tegenstrijdige belangen”, vertelt Ecclestone. "Waarom de concurrentie uit de brand helpen en het risico lopen dat je met eigen wapens verslagen wordt?”

Ferrari is Red Bulls laatste optie (Foto: Red Bull)
Ferrari is Red Bulls laatste optie (Foto: Red Bull)