Red Bull beschuldigt Ferrari van spelletjes

De Formule 1-teams Red Bull Racing en Toro Rosso zitten nog zonder motor voor volgend seizoen nadat het contract met Renault opgezegd is. Mercedes wil niet aan een grote concurrent leveren en Ferrari wordt door Red Bull beschuldigd van het spelen van spelletjes.

Ferrari heeft volgens Red Bull aangeboden om de 2015-motor te leveren, terwijl het team uit Milton Keynes aast op een 2016-krachtbron. Hiermee zou de renstal de rechtstreekse concurrentie met het fabrieksteam van Ferrari aan kunnen gaan en de vraag is of de Italianen daar op zitten wachten.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Red Bull gedreigd heeft met het verlaten van de Formule 1 als het niet competitief kan zijn. Dit heeft adviseur Helmut Marko tegenover Auto Motor und Sport nogmaals benadrukt. "Ferrari speelt spelletjes met ons, maar daar willen wij niet aan meedoen. Het idee om eruit te stappen wordt steeds concreter. Het aanbod is een 2015-motor, terwijl Sauber en Haas wel de 2016-motor krijgen."

De enige troef die Red Bull nog in handen heeft is een stem over de doorontwikkeling van de motoren. Ferrari wil graag, net als dit jaar, tijdens het seizoen aan de krachtbron blijven sleutelen. De regels voor 2016 staan dit niet toe, maar als de teams er unaniem mee instemmen dan kan de regel aangepast worden. Als bijvoorbeeld Red Bull niet instemt is de deadline voor motorhomologatie 28 februari.