Verstappen: zesde plaats was mogelijk

Max Verstappen viel zondag in Melbourne uit in zijn debuutrace in de Formule 1. De 17-jarige Nederlander, de jongste coureur ooit in de koningsklasse van de autosport, baalde daar geweldig van. "Ik toon dat niet zo, maar ik vond het vreselijk", zei de Limburger op Sport1. "Het ging heel goed, ik zat lekker in mijn ritme en als ik had kunnen doorrijden, was de zesde plaats mogelijk geweest."

Verstappen viel uit na 35 van de 58 te rijden ronden in de Grand Prix van Australië. Zijn motor begon kort na zijn eerste pitstop te roken. "Het team zoekt nog naar de oorzaak, dus ik weet niet goed wat er aan de hand was. Maar rook uit de motor is niet goed."

"Ik had een vrij goede eerste stint op de mediums. Ik kon het groepje coureurs dat voor me op de zachte band aan het rijden was, goed bijhouden en er was ook geen echte dreiging van achter", zegt Verstappen.  "Tot aan de pitstop ging alles eigenlijk heel erg goed. Maar helaas zag ik vlak na mijn bandenwissel wat rook uit de auto komen. Dat heb ik over de boordradio aan het team gemeld en vervolgens kreeg ik de opdracht om de wagen aan de kant te zetten."