Eerste teaser trailer voor Daredevil

Het duurt niet lang meer voordat het verschil in aantal tv-series tussen Marvel en DC Comics met één geslonken is. Op 10 april verschijnt namelijk Daredevil, de Netflix-serie over het Marvel-personage dat in canon is met het Marvel Cinematic Universe.

Voor deze serie heeft Netflix vandaag de eerste teaser trailer vrijgegeven. Wat daarin als eerste opvalt, is dat deze wat duister van aard is. Het teaser-karakter heeft daarnaast als gevolg dat er weinig concreet te zien is, naast wat beperkte actiebeelden van Charlie Cox als Matt 'Daredevil' Murdock. 

Daredevil werd twaalf jaar geleden zonder veel succes verfilmd onder de vlag van 20th Century Fox, met Ben Affleck in de hoofdrol. De filmrechten voor het personage zijn sindsdien weer bij Marvel zelf terechtgekomen en deze introduceert de held nu in dezelfde continuïteit als de Avengers-films en Agents-series. Daredevil is daarmee de eerste van een handjevol Marvel-series die de komende tijd bij Netflix zullen verschijnen. Later dit jaar verschijnt A.K.A. Jessica Jones met Krysten Ritter in de hoofdrol en nog later, wellicht pas volgend jaar, komen Marvel en Netflix met een serie over Luke Cage.