Netflix ziet Popcorn Time als bedreiging

In een brief aan aandeelhouders die deze week verstuurd is, schrijft Netflix een bedreiging te zien in Popcorn Time en dit als reële concurrentie te beschouwen.

Popcorn Time biedt een makkelijke manier om gratis films, series en anime te kijken. Het werkt op basis van torrents. De torrent wordt als het ware bekeken terwijl die wordt gedownload. Doordat Popcorn Time geen contracten heeft met de filmindustrie, kan het een veel groter scala aan content aanbieden. Ze hebben immers haast het hele torrentaanbod tot hun beschikking.

Uit cijfers blijkt ook dat Popcorn Time razendpopulair is in Nederland. AndroidPlanet heeft onderzocht hoeveel downloads het programma heeft, dit blijkt in Nederland 1,4 miljoen downloads te zijn. In de VS is Popcorn Time geïnstalleerd op 1,4 miljoen apparaten. Verhoudingsgewijs hebben wij dus heel erg veel belangstelling voor Popcorn Time.

In de VS heeft Netflix in ieder geval niets te vrezen, daar heeft de videodienst ongeveer 40 miljoen abonnees.

De zet van Netflix om piraterij als grote concurrent aan te duiden kan ook gedaan zijn om producenten te overtuigen om op Netflix hun content aan te bieden, omdat het alternatief zou zijn dat hun content gedownload wordt. Dit is echter wel speculatie.