Ben Affleck: 'Batman wordt geen Daredevil'

Toen bekend werd dat Ben Affleck de rol van Bruce Wayne / Batman zou gaan spelen in Batman v Superman: Dawn of Justice, waren de negatieve geluiden niet van de lucht. Niet gek natuurlijk; de acteur speelde in 2003 al een Marvel-held in Daredevil, maar die film is niet bepaald geliefd. En het leek er al snel op dat veel filmliefhebbers vreesden voor een herhaling van zetten.

Affleck, die bezig is met een promotietour voor Gone Girl, is zich hier erg van bewust en gaf in een interview met NPR aan dat men zich geen zorgen zou hoeven maken. "Natuurlijk betreur ik Daredevil. Dat heb ik bij elke film waar ik aan heb gewerkt, die niet goed is uitgevoerd. Kijk, als ik dacht dat we Daredevil gingen herhalen, zou ik zelf meeprotesteren. Dat geldt ook voor de andere films waar ik niet tevreden mee ben," lichtte hij toe na gevraagd te worden of hij geen twijfels had over de keuze voor de rol. "Weet je, ik ben hard voor mezelf, vraag veel van mezelf en ik wil uitmuntend werk doen en dat lukt me niet altijd, maar ik vind dat je wel met die inzet moet beginnen."

In Batman v Superman heeft Affleck veel vertrouwen: "De film is geschreven door Chris Terrio, die ook Argo schreef, en hij is geen comics-persoon. En het is geregisseerd door Zack Snyder, die een ongelooflijk magische soort van visuele stilist is die diep in de comics-wereld zit. En je hebt dus deze sandwich van talenten. Ik voelde me heel zeker [in de keuze]. Het leek me leuk om een film als deze gewoon heel, heel goed te maken."

Affleck wordt verwacht na de perstour voor Gone Girl weer terug te keren naar Zack Snyders filmset, waar hij deze zomer begonnen is de nieuwe Bruce Wayne gestalte te geven. De film verschijnt in maart 2016.

Batman (Ben Affleck) met Batmobile
Ben Affleck als Batman naast zijn Batmobile