Skiseizoen begint met twee winnaressen in Sölden

In het Oostenrijkse Sölden is het nieuwe World Cup-seizoen in het alpineskiën van start gegaan en dat leverde gelijk een bijzonder tafereel op. Op de reuzenslalom bij de vrouwen gingen zowel Mikaela Shiffrin als Anna Fenninger met de zege aan de haal.

Na de eerste run ging Shiffrin aan de leiding. De olympisch- en wereldkampioene op de slalom wil zich dit seizoen ook gaan mengen in de strijd om de eindzege op de reuzenslalom en ze begon sterk. Alleen Fenninger kon in de buurt blijven met 0,09 seconden achterstand. Tessa Worley, Federica Brignone, Lara Gut en Maria Pietilä-Holmner bleven ook nog binnen een seconde van Shiffrin.

Pietilä-Holmner kon in de tweede run geen indruk maken, waarna Gut prima begon maar al snel onderuit ging. Brignone viel een plekje terug en ook de van een blessure teruggekeerde wereldkampioene Worley moest wat inleveren. Vervolgens leek Fenninger de leidende tijd van de Oostenrijkse Eva-Maria Brem niet te kunnen verbreken, maar dankzij een imposant slot lukte dat toch nog.

Shiffrin ging als laatste naar beneden en leverde gelijk veel tijd in. Op het meer technische gedeelte kon ze alles echter weer terugpakken op snelheidsspecialist Fenninger, waarna de Amerikaanse in exact dezelfde tijd over de streep kwam. Brem pakte de derde plek, 0,02 seconden voor landgenote Kathrin Zettel en op 0,27 seconden van het winnende duo.

Voor Shiffrin is het de eerste World Cup-zege ooit op de reuzenslalom, tot nu toe was de 19-jarige alleen erg succesvol op de slalom. Fenninger won al haar vijfde reuzenslalom op rij, waarmee ze de eerste is die dat doet sinds de Zweedse Anja Pärson in 2004.