Thor krijgt geslachtsverandering

Marvel heeft bekendgemaakt dat Thor, misschien wel het meest mannelijke personage in het Marvel Universum, binnenkort  vervangen zal worden door een "nieuw" vrouwelijke personage. De naam Thor zal echter wel gehandhaafd blijven.

Ook Marvel blijkt niet ongevoelig te zijn voor het commentaar dat er te weinig vrouwelijke hoofdpersonages bestaan in games, comics en films. Mede om die reden zal binnenkort het mannelijke personage Thor vervangen worden door een vrouw. Thor is in de nieuwe aankomende comic-serie namelijk het recht om Mjolnir te kunnen dragen verloren.

"This is not She-Thor. This is not Lady Thor. This is not Thorita. This is Thor. This is the Thor of the Marvel Universe. But it's unlike any Thor we've ever seen before. Whoever is worthy to hold the hammer gets to have the name Thor," aldus Jason Aaron, schrijver bij Marvel Comics.

Ook Disney heeft al laten weten dat men kijkt naar de mogelijkheden om dit nieuwe personage over te zetten naar de game Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes, maar voorlopig zal alleen de mannelijke versie van Thor speelbaar blijven in de game aangezien dat personage gebaseerd is op de Avengers-reeks.

Nieuwe Thor is een vrouw