Disney Infinity 2.0 met Marvel

Het was al geen verrassing meer door allerlei geruchten en lekken, maar voor alle duidelijkheid: Disney gaat Disney Infinity 2.0 met de bekende Marvel-helden en -heldinnen uitbrengen.

Deze Disney Infinity Marvel Super Heroes-set komt met een starterskit waarin Iron Man, Thor, Black Widow en de rest van de Avengers aanwezig zijn. Als je al Disney Infinity-spullen hebt hoef je je geen zorgen te maken: alle content en poppetjes uit het eerste deel werken in de nieuwe versie van de game.

De makers stellen ook de verbeterde editor voor, waarin je allerlei soorten games kunt maken, maar vooral dat het veel makkelijker wordt om dat te doen. Heb je geen zin om alle regels die gelden in jouw gecreerde wereld in te gaan kloppen dan zijn er voorgebakken templates om met een klik alles toe te voegen. Wil je bijvoorbeeld een "verzamel zoveel mogelijk items", dan is er een template ervoor. Het enige dat je nog moet doen zijn de items in je wereld plaatsen.

Als laatste aankondiging hebben de ontwikkelaars aangegeven dat ze de eerste van een paar gebruikers, die creatieve levels en werelden hebben gemaakt, een baan hebben aangeboden om als collega levels te maken. Die content gaat gratis richting de gamers.

Disney Infinity 2.0 komt deze herfst uit voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, pc en iOS.