Frankrijk scoort acht keer tegen Jamaica

Frankrijk heeft in aanloop naar het WK een zeer ruime zege geboekt op Jamaica. In het stadion van Lille wonnen de Fransen zondag met 8-0. Karim Benzema was met twee goals en drie assists de grote man. Antoine Griezmann en Blaise Matuidi vonden allebei twee keer het net.

Yohan Cabaye opende de score in de zeventiende minuut, waarna Matuidi en Benzema voor rust de 3-0 op het bord zetten. Na de pauze vonden Olivier Giroud, nogmaals Benzema en Matuidi en Griezmann (2x) het net. Frankrijk miste sterspeler Franck Ribéry, die het WK vanwege een rugblessure moet laten schieten.

De 8-0 was de grootste overwinning van Frankrijk sinds 1995. Toen versloeg Les Bleus Azerbeidzjan met 10-0 in de EK-kwalificatie. De Fransen spelen over precies een week hun eerst groepswedstrijd op het WK tegen Honduras.

De Nederlandse Iraniër Reza Ghoochannejhad hielp Iran aan een 2-0 zege op Trinidad en Tobago. De oud-speler van onder meer sc Heerenveen, Go Ahead Eagles en SC Cambuur scoorde na 54 minuten de tweede treffer in Sao Paulo. Ehsan Hajsafi had in de 45e minuut voor de openingstreffer gezorgd.

Iran speelt 16 juni zijn eerste groepswedstrijd in Brazilië tegen Nigeria.