Van Persie: 'Fantastisch om tegen Spanje te beginnen'

Robin van Persie vindt het fantastisch dat het Nederlands elftal het WK meteen tegen Spanje begint. "Voor mij de beste ploeg van de wereld en we kunnen dan meteen laten zien wat we kunnen", zei de 30-jarige aanvaller tijdens een persconferentie in Rio de Janeiro. "We kennen ze, het is een goed team. Maar wij zijn ook goed. We zullen er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten."

De speler van Manchester United is benieuwd hoe de Spanjaarden voor de dag komen. "Ze hebben alles al gewonnen, een heel ervaren ploeg. Maar er komt een moment dat je moet doorselecteren. Dus het is interessant om te zien hoe ze het gaan doen. Voor ons is het perfect om meteen tegen zo'n goed land te beginnen, daarna tegen Australië te spelen en af te sluiten tegen Chili."

Over zijn eigen fysieke gesteldheid was Van Persie, die de laatste dagen wat last had van zijn lies, tevreden. "Ik heb in de afgelopen weken stappen gezet en voel me goed. Kijk, ik speel de laatste vijf, zes jaar elke wedstrijd met pijntjes. Ik ben niet anders gewend. Het is aan mij om daar mee om te gaan, om dat te managen. Ik heb vandaag alles mee kunnen doen, dus het gaat de goede kant op."

Bij de selectie begint het ondertussen te kriebelen. "Het WK mag nu wel beginnen", aldus Van Persie. "De focus zit er goed in. Ik merk bij mij en de andere spelers van de selectie dat we scherper zijn. De fine tuning is nu echt begonnen. De meetings die we hebben zijn fantastisch en we maken elke dag stappen."

Van Persie toonde zich ook tevreden met het nieuwe systeem dat bondscoach Louis van Gaal heeft ingevoerd bij Oranje. "Er is niet één manier om te winnen, er zijn verschillende wegen. Het beste systeem is het systeem dat het beste past bij de spelers die beschikbaar zijn. De beweegredenen van de bondscoach zijn duidelijk, ik geloof erin."