Mercedes wil minder spanning tussen Rosberg en Hamilton

Het Formule 1-team Mercedes probeert er alles aan te doen om de spanning tussen coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg te verminderen. De Brit en de Duitser strijden dit jaar om de wereldtitel en regelmatig gaat dit op het scherpst van de snede en af en toe er overheen.

Afgelopen weekend in Monaco werd duidelijk dat het niet boterde tussen Hamilton en Rosberg. Hamilton beschuldigde Rosberg ervan in de kwalificatie met opzet rechtdoor te zijn gereden in Mirabeau, zodat hij zijn poleposition veilig kon stellen. In de race ging Rosberg dan ook met de zege aan de haal en niet Hamilton die zich het hele weekend benadeeld voelde.

De oorsprong van dit voorval ligt een race eerder in Spanje waar Hamilton in de slotfase van de race met succes een agressieve motorsetting gebruikte om Rosberg van zich af te houden. Toen voelde de Duitser zich benadeeld en moest Hamilton zijn excuses aanbieden.

Eerder dit jaar ging het ook al mis toen Rosberg voor de race in Bahrein de beschikking kreeg over de racedata van Hamilton in Maleisië. De Duitser gebruikte deze om Hamilton in Bahrein aan te kunnen vallen, de inhaalacties slaagden net niet. Hamilton was op zijn beurt hier niet blij mee en eiste ook inzage in de racedata van Rosberg.

Met de motorsettings kunnen beide kemphanen volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff niet meer rommelen. "Ze hebben gewoon uitgezocht hoe ver ze konden gaan en dit zijn dan de consequenties. Maar dat is toch normaal? Je hebt een kans op het kampioenschap en zo lang het gebeurt in de teamgeest en niet onder de tafel gaat, blijven we deze situatie behandelen zoals we eerder deden. Op het moment dat het tegen de teamgeest in gaat, zullen we ingrijpen."