Rosberg mag pole houden in Monaco

Nico Rosberg haalde poleposition voor de Grand Prix van Monaco vanmiddag, maar deed dat mogelijk op een twijfelachtige manier. De Mercedes GP-coureur schoot van de baan nadat hij zich verremde. De stewards besloten al vrij snel na de race het incident te onderzoeken.

Rosberg weerhield mogelijk zijn teamgenoot Lewis Hamilton ervan om de eerste tijd die op dat moment in handen was van Rosberg, te kunnen verbeteren. De Brit lag achter hem, en was al twee tienden sneller in de sector ervóór. Doordat Rosberg echter vanuit een zijweggetje achteruit weer de baan op probeerde te komen, en het feit dat er gele vlaggen gezwaaid werden, moest Hamilton zijn snelle ronde opgeven.

De Brit dacht zelf dat het nog wel mogelijk geweest moest zijn om de achterstand van slechts 0,059 seconden weg te poetsen, en zo voor de eerste keer in zijn carrière in Monte Carlo op poleposition te staan.

Rosberg hield echter vol dat het zuiver een foutje zou zijn geweest, maar de stewards gaan dus nu de televisiebeelden en telemetrie van de auto bestuderen. De stewards zijn er dit raceweekend maar druk mee, want in de kwalificatie waren nog drie incindenten die onderzocht worden.

Update 19.49
De stewards van de Monaco Grand Prix hebben besloten dat Nico Rosberg gewoon vanaf de eerste plaats mag starten morgen. Er werd een onderzoek ingesteld nadat de Mercedes-coureur in de bocht Mirabeau van de baan gegleden was en zo een gelevlagsituatie creëerde. Daardoor konden andere rijders hun tijden niet meer verbeteren.

Lewis Hamilton was het grootste slachtoffer, aangezien de teamgenoot van Rosberg op een volgens eigen zeggen dermate succesvolle ronde zat om de poletijd alsnog te pakken. Na het bestuderen van beelden en de telemetrie die het team ter beschikking moest stellen, alsmede data van de FIA zelf, konden de stewards geen bewijs vinden van enige opzet, aldus het nieuwsbericht op de officiele site van de formule 1.

Nico Rosberg tijdens de GP van Monaco
Nico Rosberg tijdens de GP van Monaco - Pro Shots/Zuma Sportswire