Lotus gaat met Maldonado spreken

Het Formule 1-team Lotus zal rijder Pastor Maldonado stevig aan gaan spreken op zijn rijgedrag. De Venezolaan lijkt regelmatig meer van een kamikazepiloot weg te hebben dan een coureur. Het levert hem geen goede naam in de sport op.

Maldonado heeft dit jaar de Lotus al meermalen in de prak gereden en op zijn puntenrijbewijs prijken inmiddels vier van de twaalf strafpunten. Drie ervan pakte de Venezolaan in Bahrein waar hij Esteban Gutierrez een koprol liet maken. Ook afgelopen weekend in Spanje deed hij weer van zich spreken door in de eerste kwalificatie zijn auto te beschadigen en in de race Caterham-rijder Marcus Ericsson van de baan te rijden. Dit tweede feit leverde hem een strafpunt op en een straf van vijf seconden bij zijn eerste bandenstop.

Teambaas Gerard Lopez is duidelijk over de situatie. "Pastor kennen we al een lange tijd. Hij heeft in de GP2 voor DAMS gereden en wij onderhouden nauwe contacten met dat team. Pastor is ongelofelijk snel, elke ronde voor hem is een kwalificatieronde. Misschien probeert hij om te veel te doen, we gaan binnenkort een stevig woordje met hem wisselen om dit op te lossen. We zullen hem vertellen dat in zijn geval, met zijn snelheid, 95 procent vaak meer dan genoeg is. Maar hij is een aardige kerel en geaccepteerd binnen het team."