Maldonado mikt op top vijf in Barcelona

Lotus-coureur Pastor Maldonado denkt dat volgende week in Barcelona in de Formule 1-race een positie in de top vijf mogelijk moet zijn. De Venezolaan viel in de eerste twee races uit en werd in de afgelopen twee wedstrijden veertiende.

Lotus begon dit jaar door een gebrek aan testkilometers en een verkeerde basisafstelling met een grote achterstand op de rest van het veld, maar een flinke update aan het begin van het Europese seizoen moet hier verandering in brengen. Maldonado: "Ik verwacht dat we meer competitief zijn. Het is belangrijk om wat punten te scoren, maar als alles goed gaat kunnen we met wat geluk in de top-vijf belanden."

Toch weet de Venezolaan dat het niet gemakkelijk zal worden op het circuit waar hij enkele jaren geleden met de Williams won. "Het wordt lastig. Er zijn twee Mercedessen, twee Red Bulls en nog wat anderen die een goede pace hebben laten zien de laatste races, zoals Force India. Maar als we alles uit de auto kunnen persen, kunnen we met deze andere teams in gevecht en met een goed resultaat Spanje verlaten."