Langlaufers Manificat en Bjoergen winnen

In Davos hebben Maurice Manificat uit Frankrijk en Marit Bjørgen uit Noorwegen een overwinning bij mogen schrijven. Op de 30 (mannen) en 15 kilometer (vrouwen) vrije stijl waren ze de snelste van de dag.

Bij de vrouwen leek vooraf al duidelijk dat het tussen drie deelnemers zou gaan, Therese Johaug en Marit Bjørgen namens Noorwegen en Charlotte Kalla uit Zweden. Dit bleek ook het geval, niemand anders kon zich echt met de strijd om de medailles bemoeien. Bij het meetpunt halverwege was Johaug de snelste, vijf seconden voor Bjørgen en tien seconden voor Kalla. In de tweede en laatste ronde liet Bjørgen echter zien dat zij de beste was. Met name in de laatste drie kilometer was ze snel. Haar eindtijd was uiteindelijk dertien seconden sneller dan die van Johaug en bijna een halve minuut sneller dan Kalla.

De wedstrijd bij de mannen kende een vergelijkbaar verloop. Halverwege was het nog de Noor Martin Johnsrud Sundby die de snelste tijd liet noteren, voor Manificat en Simen Andreas Sveen, uit Noorwegen. Manificat bleek zijn krachten zeer goed ingedeeld te hebben. Met nog ruim vijf kilometer te gaan was hij voor het eerst sneller dan Sundby. Ook de Noor Chris Andre Jespersen was inmiddels zijn landgenoot Sundby voorbij. Hij kwam nog dicht bij de tijd van Manificat, maar moest met de tweede plek genoegen nemen, voor Sundby.