Biatlete Gasparin wint opnieuw, Sloof laatste

Biatlete Selina Gasparin heeft in Annecy de tweede World Cup-overwinning uit haar carrière geboekt. Evenals een week eerder in Hochfilzen won de Zwitserse de sprint. 

De eerste goede prestatie werd direct door de biatlete met startnummer 1 neergezet. Laura Dahlmeier bleef foutloos, uiteindelijk leverde het de Duitse een tiende plaats op. Bij het liggend schieten werden erg weinig fouten gemaakt, mede door de rustige wind. De snelste tussentijd werd neergezet door Gabriela Soukalova, leidster in de World Cup. Zij slaagde er bij het staand schieten echter niet in om foutloos te blijven, iets wat haar aan de finish het podium kostte. 

De Finse Kaisa Mäkäräinen maakte eveneens één fout, maar was op de ski's snel genoeg om de tweede plaats te veroveren. Ook de Oekraïense Valj Semerenko mistte één schijf, maar wist toch de derde plek te pakken. Gasparin bleek op de ski's uiteindelijk de vierde tijd neergezet te hebben. Haar foutloze schieten bracht haar echter opnieuw de overwinning. Voor Nederland speelde Chardine Sloof dit keer geen enkele rol. Ze maakte drie fouten en was op de ski's veruit de langzaamste. Haar tijd bleek dan ook de langzaamste van alle 96 deelnemers.