Stekelenburg: "Het begin was waardeloos"

Een soepele start kende Maarten Stekelenburg allerminst bij zijn nieuwe club Fulham. De sluitpost denkt de zorgen nu echter achter zich te laten. Stekelenburg zat op een dood spoor bij AS Roma en koos daarom voor een transfer naar Fulham.

Tijdens zijn eerste competitieduel liep hij echter een blessure op en stond hij weer lang aan de kant. "Het is een heel vervelende periode geweest. Het gaat nu lekker, maar het begin was ook waardeloos", aldus Stekelenburg tegen Metro.

"Na een goede voorbereiding raakte ik geblesseerd aan mijn schouder in de eerste competitiewedstrijd." Inmiddels is hij weer hersteld en werd de doelman ook weer opgeroepen voor Oranje. "Ik wil mijn vorm pakken en terugkomen bij Oranje. Er is wel iets veranderd onder deze bondscoach maar dat vind ik niet erg. Als je goed speelt, krijg je een kans."

Van zijn transfer naar Fulham heeft de oud-Ajacied absoluut geen spijt. "Het Engelse voetbal ligt mij beter dan het Italiaanse voetbal. Roma is een grote club en wilde onder Luis Enrique een andere weg inslaan. Op mijn eerste jaar kijk ik best wel positief terug. Maar in het tweede jaar was ik mijn plek niet zeker. Toen Fulham kwam twijfelde ik dan ook niet. Ik wilde altijd al in Engeland spelen en hier voelde ik vertrouwen. Fulham is een warme club die goed bij me past."

Maar sportief gezien zijn het zware tijden op Craven Cottage. De ploeg van Martin Jol staat achttiende en dus wordt er in de Engelse media over degradatie gesproken. "Ik heb geen clausule in mijn contract dat ik weg kan als we degraderen. Maar dat gebeurt ook niet. Ik wil gewoon lekker ballen, heb mijn portie pech wel gehad."