Van der Vaart: "Honderd miljoen een beetje veel"

Rafael van der Vaart zet zijn vraagtekens bij het transferbedrag dat Gareth Bale heeft opgeleverd. Van der Vaart laat voor de camera van NOS weten wat hij van de transfersom vindt. "Honderd miljoen is een beetje veel", lacht hij.

"Je moet je sowieso afvragen of een speler dat waard is. Ik heb met hem gespeeld, maar toen zag ik nog niet dat hij honderd miljoen waard was."

"Hij heeft zich daarna nog wel ontwikkeld, maar of hij het waard is zal hij nog moeten bewijzen", vervolgt Van der Vaart die met Bale bij Tottenham Hotspur speelde. "Het is een heel leuke, lieve jongen eigenlijk. Hij past denk ik ook het best in Engeland en ik ben dan ook benieuwd hoe hij het gaat doen."

Past een persoon als Bale met zijn karakter dan wel bij het poenerige Real Madrid? "Zo heb ik hem althans niet leren kennen, maar wie weet kan hij iedereen verbazen. Maar ze hebben wel flink voor hem betaald dus er komt wel wat bij kijken."

Van der Vaart schaart Bale dan ook nog niet in dezelfde categorie als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. "Dat is een andere divisie. Als je al zoveel jaren zoveel doelpunten maakt en zoveel prijzen wint dan mag je daar niemand mee vergelijken."

De Oranje-international maakte zelf in 2008 de overstap van Hamburger SV naar Real Madrid. "Dat is voor iedere speler hartstikke prachtig. Je wordt gepresenteerd en je kent de taal nog niet dus dat maakt het wel spannend. Ik wens hem dan ook heel veel succes, want het is een geweldige gozer."