Nadal wint titel in Montreal overtuigend

Rafael Nadal heeft de finale van het Masterstoernooi in Montreal met overtuigende cijfers gewonnen. De Spanjaard had geen kind aan de thuisspelende Canadees Milos Raonic, en had slechts een uurtje en twee sets nodig; 6-2 en 6-2.

Raonic begon in zijn eerste game goed aan de wedstrijd en stond al vlug op het scoreboard met dank aan zijn sterkste wapen, de service. De rest van de wedstrijd liep zijn eerste service bijzonder veel slechter, en Nadal wist de lange Canadees maar liefst vier keer te breaken.

De nummer vier van de wereld was op zijn eigen service vrijwel ongenaakbaar, en behalve een vroege game in de tweede set waarin Nadal drie breakpunten op rij weg moest slaan pakte Raonic slechts vier punten in de servicegames van de Spanjaard. Het was dan ook geen verrassing dat de Spanjaard zowel de set als de wedstrijd vanaf 5-2 tweemaal zeer gedecideerd uitserveerde.

Het is Nadals 25e Masters-titel, en met de duizend punten die hij hier pakt verstevigt hij zijn eerste plek in de race naar de World Tour Finals. Bovendien neemt hij de derde plek op de wereldranglijst over van landgenoot David Ferrer.

Submitter:  Bron: FOK!sport