Williams kiest voor Mercedes-motoren

Vanaf komend seizoen zal Williams met Mercedes-motoren gaan rijden. Op dit moment rijdt de Britse renstal met een krachtbron van Renault. Mercedes voorziet op dit moment naast zijn eigen team ook Force India en McLaren van motoren, maar dit laatste team stapt in 2015 over naar Honda.

"Ik ben heel blij met deze aankondiging", reageerde Frank Williams "Mercedes-Benz is één van de meest succesvolle motorenleveranciers in de Formule 1 en we geloven dan ook dat ze een zeer competitief pakket zullen bieden. Ik wil deze kans ook aangrijpen om Renault te bedanken voor al het harde werk sinds we onze samenwerking aan het begin van 2012 hervatten. We hebben een uitstekende band en we hebben in het verleden veel successen behaald."

De directeur van Mercedes AMG, Andy Cowell: "Williams is één van de iconen in de Formule 1. We zijn dan ook heel blij met deze samenwerking en we kijken uit naar een succesvolle toekomst onder de nieuwe reglementen. Deze nieuwe overeenkomst zorgt er ook voor dat Mercedes-Benz een stabiele toekomst heeft in het voorzien van klantenteams. We hebben in ieder geval twee partners vanaf 2015, nu McLaren na volgend seizoen zal vertrekken."