Tsjech König wint bergrit in Californië

Leopold König heeft zaterdag de zevende etappe in de Ronde van Californië gewonnen. De 25-jarige Tsjech van Netapp-Endura was in een rit van Livermore naar Mount Diablo over 147 kilometer de sterkste op de slotklim. Hij bleef Janier Alexis Acevedo uit Colombia voor.

Tejay van Garderen kwam, in het gezelschap van Michael Rogers, als derde over de streep en blijft in het bezit van de leiderstrui. De Amerikaanse BMC-renner heeft een voorsprong van 1.47 minuut op de Australiër. Acevedo staat nu derde op 3.26.

Een aanval van Lieuwe Westra strandde op een kleine drie kilometer van de streep. De Vacansoleil-renner maakte deel uit van een vroege vlucht, met onder anderen Andy Schleck, en bleef uiteindelijk over met de Spanjaard David de la Cruz.

Het tweetal werd op de Mount Diablo bijgehaald door Francisco Mancebo en niet veel later snelde Acevedo voorbij. De Colombiaan kreeg vooraan gezelschap van König, die hem op honderd meter van de finish liet staan.

De Ronde van Californië, die vorig jaar werd gewonnen door Robert Gesink, eindigt zondag met een etappe van San Francisco naar Santa Rosa.